Tara Hetharia (Hilversum, 1995) is een veelzijdige actrice en maker met een grote passie voor tekst, muziek en beweging. Haar noodzaak voor rechtvaardigheid, nostalgie en het thema identiteit zijn voor haar de rode draad in haar werk. 
Sinds jonge leeftijd staat Tara in professionele producties (musicals, films, nasynchronisatie). Tijdens haar studie zet ze dit voort, met o.a een rol in de internationele productie ‘Neverland’ van het Thalia Theater en hoofdrollen in de tv-series ‘Hitte’ en ‘De Afvallige’. Na haar afstuderen begint Tara bij Hummelinck Stuurman aan ‘De Vrouw van Java’ en vanaf 4 juni is ze te zien in de Videoland-serie ‘Follow The Soa’. 
Nu ze afstudeert hoopt ze op cultureel en maatschappelijk niveau bij te kunnen dragen door de projecten die ze doet.

Concept + maker: Tara Hetharia
Teksten: Tara Hetharia
Music producer: Guido Maat
Producer: Vere Hakkens
Script: Cas Mulder
Regie Assistent: Armand Rosbak
D.o.P: Tjerk Muilwijk
Camera assistent: Sean Louw
Steadicam Operator: Tom Selbeck
Gaffer: Thijs Besteman
Art Director: Barbara Krantz
Styling: John van Vlerken
Make-up & Hair: Linsey Ladru
Productie assistent: Elmar Sietzema
Runner: Meryl Willems
Runner: Philip Kin
Locatie/setfoto's: Lisa Cleassens
Cast: Ghislaine van Ijperen, Manouk Pluis, Armand Rosbak, John van Vlerken, Tara Hetharia.
Edit: Alex Pieterse
Colorist: Sean Louw
Titel design: Timothy Hoenson
Begeleiding: Quirine Racké & Helena Muskens
BTS-video: Manouk Pluis
PR Graphics: Barbara Krantz
PR Video: Ezmé Hetharia

Extra dank aan: VoorDeKunst, Prins Bernhard Fonds Noord-Holland, Jerry Hetharia, Stichting de Hoorn, Cinesupply, Maloney, Het Raam Digital Cinema, HeronMusic, Meer dan Babi Pangang, Rebo Bedrijfmakelaars, Jurgen Theuns, Zorba Huisman, Luka Kluskens, Ozan Aydogan, Bruno Prent, Sander Ruijters, Ivonne van Zadelhoff, Rico Hetharia, Michiel Smits.

HOUVAST

We leven in een maatschappij die steeds meer lijkt te draaien om identiteit. 'Houvast' gaat over het voor jezelf durven gaan. Op jezelf vertrouwen en je niet alleen vasthouden aan de ander, maar vooral ook aan jezelf. Om zo jouw identiteit te omarmen.


'Houvast' is een uitnodiging om ons niet door angst, maar door liefde te laten leiden.

In een tijd waar we geïsoleerder zijn dan ooit, is er ruimte om naar binnen te keren. Wat of wie blijft er over, als al het andere wegvalt? Wie ben je? Waar houd je je aan vast? En hoe verhoud je je tot die ander? De ander in de ruimste zin van het woord: een persoon, je familie, vrienden, maar ook de maatschappij, meningen, je geloof, afkomst.


Hoe behoud je jezelf in het samenzijn met de ander? De zoektocht naar balans wordt weergegeven in ‘Houvast’. Dit visuele-album is een uitnodiging om voor jezelf op te komen, achter jezelf te gaan staan, waardoor je in je kracht staat. De ander wordt dan een toevoeging, in plaats van noodzakelijk.

De acteurs studeren samen af met de voorstelling: DIEVEN, klik HIER om naar de voorstellingpagina te gaan