Sofie Moritz

Scenografie en kostuumontwerp

"Ik ben bij mijn ontwerpen er altijd mee bezig mijn zicht als vrouw op de maatschappij te communiceren."


"Ik vind het fantastisch om, in samenwerking met anderen, mensen aan het denken te zetten."


Lievelingskleur

Zwart en mosterdgeel

What's the state of your (he)art?

Website en grafisch design door David Westera >

Het is moelijk om al de teksten over mij zelf te schrijven. Hoe ik mij voel en wie ik ben. Ik praat liever met  beelden, omdat het iedereen een ander stuk van mij laat zien en iedereen kan het begrijpen. Maakt niet uit welke taal je praat. Ik hoop met mijn beelden iedereen iets mee te geven ook als het maar een open vraag is. 

Sofie Moritz
Sofie Moritz
Sofie Moritz
Sofie Moritz
Sofie Moritz
Sofie Moritz

Niet Getoond: Quersumme

De expositie Quersumme laat het afstudeerwerk zien van Arinth Foekema, Sofie Moritz, Sarah Asante Ntiamoah en Mathilde van der Hoop. Vier afstuderende Scenografie- en Kostuumontwerpstudenten aan de Toneelacademie te Maastricht.


Quersumme laat zien hoe deze ontwerpers intensief werken aan een samenhangend geheel waarbij naast verbondenheid juist de individuele kracht van eenieder tot zijn recht komt.

Terugkijkend op vier jaar Maastricht, sluiten ze af met vier presentaties van vier projecten waarin eigenheid en ontwikkeling centraal staan.

Zoals Quersumme staat voor de som van de afzonderlijke cijfers van een getal, staat deze expositie van Arinth, Sofie, Sarah en Mathilde voor een sterk geheel dat zijn kracht ontleent door de samenstelling van de 4 onafhankelijke ontwerpers.

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten