Roann Postma

Performer

"Ik ben een theatermaker en actrice met een krachtige fysieke présence en leg mezelf op de vloer graag in kronkels; zowel fysieke kronkels als gedachtekronkels en soms zelfs tongbrekers."


"Ik ben 168 centimeter (178 met hele hoge hakken), heb bruingroene ogen, vaak rood gestifte lippen en mijn lievelingskledingstuk is een jurkje; 

dat lijf van gemiddelde lengte sleep ik graag nieuwe uitdagingen in, terwijl de bruingroene ogen analyseren en soms doorboren  (of wensen dat te doen), de rood gestifte lippen spreken en zwijgen soms tegelijkertijd en dat jurkje wil naar het strand zijn geweest en met het geluid van de zee in je hoofd (en met zout en zand nog in haar stof) met een wijntje op het terras zitten."

 

Lievelingskleur

Mijn lievelingskleur hangt maar net af van waar ik ben of wat ik doe. 

Het rood van gestifte lippen vind ik mooi, of het wit van een zomerjurkje, spierwitte muren, meubels of vloeren, het blauw van een buitenlandse zee, of het goudgele van de gouden gloed die de zon over je kan werpen. 

Niet Gemaakt: De Zijlijn

Stage bij Bontehond

De voetbalkantine is het territorium van de man. Dat is zo en dat blijft zo want dat is altijd al zo geweest. Een wereld vol geschreeuw, gejuich, slappe koffie in plastic bekertjes, meters bier, gehaktballen, Nederlandstalige hits, barkrukken en testosteron. Maar maak je borst maar nat, want hier komen de vrouwen. Alles gaat veranderen. Alles wordt anders. Niets blijft zoals het was. 

En dat is niet gemakkelijk, want niks is lastiger dan veranderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een verandering gemiddeld 66 dagen duurt, dus dan moeten we snel beginnen. Blinde vlekken, onterechte penalty’s, harde slidings, geklaag en gezeur en rode kaarten worden niet uit de weg gegaan. Het is namelijk hoog tijd voor een voorstelling met voetballende vrouwen!

 

Na BROEK UIT! en SCHOPPEN is er nu DE ZIJLIJN: een emancipatievoorstelling met 11 vrouwen. Oké, en 3 heel onbelangrijke mannen. Het belooft een spektakel te worden met vuige vrouwonvriendelijke poëzie vanuit en gewelddadige fysieke tegenreacties.

 

Hopelijk kunnen we de Zijlijn in de toekomst nog spelen! Hou de website van Bontehond in de gaten voor meer informatie en in de tussentijd kun je in de theaterkrant het artikel van regisseuse Judith Faas lezen.

What's the state of your (he)art?

Omgeven, beleven, verheven, gegeven, toegeven, nageven, opgeven, herbeleven, herbeleven, herbeleven, alles herbeleven waarmee ik me niet genoeg heb kunnen omgeven, alles herbeleven wat ik wilde geven, verheven is kunst soms toegegeven, maar nu nageven in alles wat je mist en dat niet wordt opgegeven, laten we herbeleven, herbeleven en niet opgeven tot we weer kunnen leven.

Roann Postma - ALLEMAAL VOGELS
Roann Postma - ALLEMAAL VOGELS
Roann Postma - SPLASH
Roann Postma - SPLASH
Roann Postma - VOLGENS MIJ
Roann Postma - VOLGENS MIJ
©KAMERICH & BUDWILOWITZ

Website en grafisch design door David Westera >

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten