• Dag
    • vrijdag 3 juni
  • Tijd
    • 18.00 uur
  • Duur 60 minuten
  • Locatie Toneelacademie
Reserveer plaatsen

Iemand om voor te rennen (12+)

Talla Dirkzwager

De voorstelling Iemand om voor te rennen vertelt over een verlegen jongen met een hond die hem meesleurt naar het hartverscheurende leven op straat en over een doortastend meisje dat er even niet is. Neem een kijkje in de hoofden van Adam en Tamar, twee mensen die hun eigen belang aan de kant zetten voor iemand anders en het leven volop aangaan.

De zestienjarige Adam is op zoek naar de eigenaar van hond Dina. Samen met de hond belandt hij in het hectische leven van baasje Tamar en komt allerlei figuren tegen die zijn zoektocht mee- en tegenwerken: een strenge pizzaboer, een agressieve rechercheur, een bezorgde kapper, de duistere zakenman Pesach en de wanhopige straatmuzikant Kai. Maar wil Tamar wel gevonden worden? Of is ze te druk met haar eigen zoektocht?

Iemand om voor te rennen is een scherpe en eigentijdse bewerking van David Grossman’s meesterwerk Mishehu laruts ito, over vechten voor iemand en voor je idealen, tot de uiterste consequentie. Iemand om voor te rennen is een dynamische, muzikale, theaterervaring waar de zoektocht tussen realiteit en theater cruciaal is.

Kun je niet op 3 juni? Kom dan kijken op 9 of 10 juni bij de Toneelmakerij!

Concept & regie
Talla Dirkzwager
Spel
Sara Afiba & Sam Verhaeren
Muziek
Chet Moerland
Tekst
Sem Anne van Dijk
Vormgeving
Roel Leenders
Dramaturgie
Merith Smals
Naar
“De stem van Tamar” van David Grossman
Met dank aan
De Toneelmakerij & De Olland-Buisman Stichting