Paulien Foest 

Afstuderend Acteur 

Wat rendert?


Het laatste project waaraan ik meedoe als student op de Toneelacademie…

‘The Crucible’ van Arthur Miller, geregisseerd door Jip Vuik. Voor de laatste keer met mijn klasgenoten op de vloer. Ik speel de rol van Mary Warren, die geweldig is omdat ze onder alle doodsbedreigingen eigenlijk op haar eigen ‘vreemde’ manier emancipeert. In de rol mag ik heerlijke schakels maken en op leven en dood spelen.

The Crucible  gaat in première op Festival Gemaakt.
Naast de afstudeervoorstelling van de acteursklas speel ik ook mee in de voorstelling ‘Flying Whales’. Ik speel de rol van de passagier aan boord van een trans-Atlantische vlucht, die in het goederenruim een gigantische ontdekking doet over zichzelf en het vliegtuig. Een absurde wereld geschreven en geregisseerd door mede afstudeerder Sasha Kurensky en met een hele leuke cast en team. Dus kom zeker kijken!


Flying Whales


Aan boord van een trans-Atlantische vlucht belandt een passagier in het goederenruim, in een gefaalde zoektocht naar het toilet. Hoe hard de cabin crew ook wel niet hun best doet om de passagier in diens stoel te houden, die blijft terugkeren naar het ruim.


“Ze hebben het niet in de gaten,
Maar ze worden steeds kleiner.
Alle mensen in al die groeperingen,
Alle mensen in al die rijen die allemaal verschillende functies hebben,
Rij voor foodtruck,
Rij voor parkeermeter,
Rij voor openbaar toilet,
Alle mensen die in al die rijen staan,
Worden kleiner.”

Foto: Jonnah Lee Goldberg 

Wie rendert?


Ik ben Paulien Foest, acteur, 24 jaar. Ik kom uit een dorp gelegen naast Haarlem dat Heemstede heet, waar Boudewijn de Groot ook een nummer over geschreven heeft. Toevallig is mijn eerste zelfgekochte cd ook van Boudewijn de Groot en heb ik afgelopen jaar als stage in de voorstelling ‘De avond is ongemak’ (Bos Theaterproducties) gespeeld waar de inloop muziek bestond uit zijn oeuvre. Al met al en een best afgeronde cirkel, toch wil ik het hier niet bij laten. Ik hou ontzettend van het absurde,muzikaliteit in teksten en vooral iets te doen wat ik nog nooit heb gedaan. Als speler ben ik grotesk, vormgevoelig en heb op de vloer wel ‘humor’. Like what you hear, hire me ;)Foto: Sasha Kurensky

Foto: Raymond van Olphen

Foto: Sasha Kurensky

Foto: Raymond van Olphen