Olivier Herter

Acteur

"Ik ben Olivier M. Herter, opgeleid tot acteur, verworden tot anachronistisch dichter, en speler van eigen teksten. Ik schrijf onder heteroniem, onder naam van de dichter Michaël Schulz le Fèvre, mijn lyrische ik."

 

Lievelingskleur

Geen.

Niet Gespeeld: THANK YOU

Een performance van Boris de Klerk & Olivier M. Herter.

 

Van 13 januari tot en met 13 februari zijn zij artists-in-residence geweest bij Subbacultcha, met als studio de s105 in De School Amsterdam. Daar onderzochten zij de relatie tussen de hermetische tijd en de gevoelstijd, in andere woorden: kloktijd versus momentum, en hoe de tijd zich verhoudt tot geluid en taal. Het volledige werkproces van THANK YOU werd van tevoren vastgelegd en van uur tot uur gepland. Zodoende hebben de twee willen onderzoeken of er vrijheid en momentum kan ontstaan binnen een proces zo rigide als dit, en wat de gevolgen zijn voor het uiteindelijke werk, met het werk als onderzoek naar het werkproces, met altijd in het achterhoofd de neoliberale en efficiëntie-gezinde tijdsgeest van vandaag de dag. Dit onderzoek heeft geresulteerd in een auditieve performance / auditieve en performatieve installatie, dat beweegt op de scheidslijn van een klankstuk en performance, en aan de tijd verwante thema’s onderzoekt zoals ruimte, duur, herinnering, en herhaling.


Concept & uitvoering: Boris de Klerk & Olivier M. Herter

In samenwerking met: Subbacultcha, en Apollo Fonds.

Met dank aan: Celine Daemen, Anthony van Gog, Robert Lalkens, Rob Ligthert, Anna Luyten, en Peter Misotten.

What's the state of your (he)art?

Michaël Schulz le Fèvre over Olivier M. Herter: “Zijn werk kenmerkt zich als een lyrisch-filosofisch onderzoek naar het woord en het spreken, naar de rol van de spreker en de toehoorder. Dit onderzoek resulteert in werk dat beweegt langs het poëtische en het theatrale, het woord en het gebaar, in de poging werkelijk te spreken, in het tevergeefse streven naar begrip, en aan het begrip voorbij. Ik schrijf, waar hij niet kan, met barokke krul, om middels een taal die woordeloos kan zijn voorbij de taal te streven.”

 

Uit ’t Manifest:

hoort, dan, hoort

de dichter heeft de taal vermoord

(M. Schulz le Fèvre, 2019)

Olivier Herter & Boris de Klerk - THANK YOU
Olivier Herter & Boris de Klerk - THANK YOU
Olivier Herter & Boris de Klerk - THANK YOU
Olivier Herter & Boris de Klerk - THANK YOU

Website en grafisch design door David Westera >

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten