Mitzi Beesemer

afstuderend performer 

Wie rendert?


Mitzi Beesemer (1998, Rotterdam) is een performance-, geluids- en installatiekunstenaar gevestigd in Rotterdam. Haar werk wordt gekenmerkt door een verkenning van thema’s als eenzaamheid, overprikkeling, identiteit en dissociatie. Mitzi streeft naar het creëren van een ongrijpbare ervaring tussen theater, installatie en geluidskunst in.

Zo experimenteert ze met de vervreemdingseffecten van geluid en de desoriëntatie van de zintuigen. Dit wordt gedaan door de gebruikelijke waarnemingspatronen van haar publiek te verstoren, wat leidt tot een intensieve onderdompeling in de aangeboden audiovisuele wereld.

Haar doel is niet alleen om te ontregelen, maar ook om haar publiek een ruimte te bieden voor het verkennen van emotionele en conceptuele grenzen. 

Ze studeert in 2024 af in performance aan de toneelacademie in Maastricht met onder andere haar werken 'Resonance of ruin', ' the bald spot’ en 'my bedroom echochamber’.

Wat rendert?


"Resonance of ruin: Explorations in Texture and Sound"


"Resonance of ruin" is een live-set waarin tactiele objecten verweven worden met experimentele muziek. De set combineert een field kit- een veelzijdig elektro-akoestisch werkstation ontworpen voor het mixen en manipuleren van elektronische en akoestische geluiden- met verschillende “kwetsbare” objecten die variëren in textuur, grootte en materiaalsamenstelling. Zo poogt het de metaforische en letterlijke breekbaarheid van materialen te onderzoeken. “Resonance of Ruin"  is opgezet als een experiment waarin de interactie tussen mens, object en geluid centraal staat.

Foto: Laura Dreyer