mira verhoeve

afstuderend performer 

Wie rendert?


Mira Verhoeve is een multidisciplinaire kunstenaar die werkt tussen de muren van het theater. Ze maakt installaties, performances en voorstellingen waarin ze onze overweldigende, steeds-veranderende en soms gewelddadige wereld haast mathematisch ontleedt en het kwetsbare lichaam centraal zet.

Door de- en reconstructie van taal, tijd en ruimte maakt ze theatrale collages waarin personages en voorwerpen telkens in en uit context geplaatst worden, waardoor er een absurde vervreemding ontstaat. Ze houdt van bouwen en knutselen en het bouw- en ontwerpproces van de ruimte is vaak een onderdeel van het onderzoeksproces. Ze schept werelden waarin maakbaarheid de strijd aangaat met de gevoelige mens. Haar werk is een ode aan fragiliteit, menselijke inefficiëntie en existentiële twijfel en ze hoopt hierdoor bij het publiek een gevoel van verbeelding, belichaming en troost op te kunnen roepen.

Wat rendert?


“What’s In A Name?” 

In ‘What’s in a name?’ onderzoeken Myra en Mira hoe maakbaar en flüide het fysieke lichaam is. Dit doen ze door een derde lichaam te bouwen en dat tot leven te wekken. Kan deze nieuwe creatie ons, als makers, overnemen of ontstijgen? En wanneer accepteert het publiek dat?


Deze voorstelling ontstond door een confessie die Myra en Mira elkaar schreven in het begin van hun afstudeerjaar, waarin ze aan elkaar toegaven zo graag aan hun eigen fysieke lichaam te willen ontsnappen. 


what’s in a name?

én…

wat blijft er dan nog over?


Een associatief beeldende en tekstuele voorstelling die plaatsvind op het grensgebied van performance, poppentheater en sculptuur.

Foto: Laura Dreyer 

Foto: Mira Verhoeve

Foto: Mira Verhoeve

Foto: Mira Verhoeve

Foto: Mira Verhoeve

Foto: Mira Verhoeve