Marthe Koning (NL, 1996) studeerde twee jaar Fine Art aan de kunstacademie van ArtEZ, Arnhem waarna ze haar opleiding vervolgde aan de Toneelacademie Maastricht. Sinds 2018 vormt ze het interdisciplinaire performance collectief King Sisters met haar zussen Joske en Annelie Koning. 


In het solowerk van Marthe staat haar stem centraal. Deze combineert ze met tekst en beweging waardoor ze haar eigen, unieke taal heeft ontwikkeld. Je kijkt naar een beeldend schouwspel waar haar stem rakelings doorheen snijdt. Een constante feedback tussen concept en emotie. Want klank raakt ons dieper dan we ooit zouden kunnen bedenken. 

Concept & spel: Marthe Koning
Begeleiding: Alexandra Broeder

Compositie coach: Sander Ruijters

Licht & Geluid: Marc Zwietink, Jo van Laar & Jean-Paul Caelen

Videoregistratie: Veronika Schoberer

GOT 2 4 GET

"GOT TWO FOUR GET is een zoektocht naar afhankelijkheid. In een wereld waarin gestreefd wordt naar autonomie en zelfstandigheid doet Marthe een poging zichzelf en de wereld niet langer op te delen in één ik en miljoenen anderen. Ze geeft zich over. In een rituele bezwering met het publiek aan haar zijde worden gedachten weg gezongen en de zwaartekracht getart. Met als doel op te mogen lossen in een groter geheel."