Ik (Luna Joosten) ben een lichtzinnige rebel. Ik schop tegen de wereld aan zoals wij hem kennen, maar altijd met een grote glimlach. Mijn werk balanceert; Tussen zware thema’s en koetjes en kalfjes. Tussen rationaliteit en emotionaliteit. De gulle lach en de stiekeme traan. Het theatrale en het a-theatrale.

Mijn voorstellingen verhalen vanuit existentialisme: wat doen we hier als niemand precies weet hoe het moet? Gevoelens die zich niet zo makkelijk rationeel laten benaderen, maar die zich alleen laten voelen in situaties, bijzinnen, of een beeld.

Deze thematiek vertaalt zich naar mijn absurde theatrale werkelijkheid. Een wereld vol pindakaaspotten, de rand van een zwembad, of naar brandweermannen die wachten op een ramp. 

Regie & Tekst: Luna Joosten

Spel: Tim Olivier Somer

Scenografie & Kostuumontwerp: Noa Müller

Dramaturgie: Reinout Bongers

Begeleiding: Loek de Bakker

Dank aan: Casper Vandeputte, David Westera & Nathalie Smoor


Enfant Penibel

"‘Following the story of Moon Boot is like taking a journey. Moon Boot is a hero product, a love mark, a  brand that achieved mythical status’


Een astronaut uit Rotterdam gaat op ruimtemissie naar een man met maat 44.

De man die voor hem in zijn rode Moon Boots heeft gestaan.

Een vader.

Maar hoe kom je dichtbij als je alles van grote afstand bekijkt en mensen op mieren lijken?


Enfant Penibel is een zoektocht naar thuiskomen. Een balanceer-act tussen het heden en het verleden en de lichtheid en de zwaarte(kracht)."