Luka Kluskens (Maastricht, 1998) is actrice en maker met een voorliefde voor magisch-realisme. Tijdens haar studie was ze o.a. te zien in Great People (winnaar Best of Fringe Award 2019) en 'Neverland', een internationale voorstelling in het Thalia Theater in Hamburg. Afgelopen jaar speelde ze de hoofdrollen in de kortfilms 'Sjeemte' (2020) en 'Into a wider world' (2021).
Daarnaast is Luka actief maker in schrijven, fotografie en film. In 2021 draait zij haar eerste kortfilm 'Als een schaduw bleef je mij bewaard' (winnaar Best Film Pitch Award Euregion Filmfestival 2021 en Official Selection Screen Talent Europe, Norwegian Short Filmfestival 2021).

Spel: Luka Kluskens

Regie: Laura de Geest

Tekst: Vincent van der Valk, Casper Vandeputte, Laura de Geest en Luka Kluskens

Foto: Danique Daemen

Immens

"Als een van haar afstudeerwerken presenteert Luka de solovoorstelling “Immens”. Een bewerking van de bestaande tekst Immens, geschreven door Vincent van der Valk en Casper Vandeputte (2019), die hiermee in 2020 de Toneelschrijfprijs wonnen. In deze regie van Laura De Geest vertolkt Luka de rol van Frida, een vrouw die vanaf vandaag op zoek is naar dé waarheid en daarmee afscheid neemt van haar gelogen leven van gister. Frida ontvelt haar eigen wereldbeeld tot op het bot en doet afstand van ‘het verhaal’, ‘de leugen’ en ‘het verzonnene’, om te zien hoeveel waarheid ze verdragen kan. Een eerlijke, echt eerlijke en openbarende poging. Onmetelijk groots. Ongenuanceerd en radicaal. Gevaarlijk. Maar niets is onwaar. Toch Nietzsche?"

De acteurs studeren samen af met de voorstelling: DIEVEN, klik HIER om naar de voorstellingpagina te gaan