Lotte Laurens 

Afstuderend Acteur

Wat rendert?


-NOT QUITE-


Two women are stuck.

Like, literally stuck in a wall.

Trying to remember what is trying not to be remembered.


Een absurdistische vertelling van een beïnvloedde herinnering, door twee erg vastberaden, falende en letterlijk vastzittende vrouwen.


“To stop myself from sweating, which is, do you rememb.. I’ll explain later. Unless you remember? - not quite - I think about dogs (pause) how dogs cool themselves down, I think about the natural ventilation system of a dog. Do you remember? - not quite - it’s the tongue”


NOT QUITE is een afstudeervoorstelling van Lotte Veronica Laurens die voort borduurt op het eerdere gelijknamige werk, toen gemaakt onder begeleiding van Quirine Racké en Helena Muskens in haar tweede jaar, nu als afstudeervoorstelling onder begeleiding van Just van Bommel, gespeeld door Kim Boogaard en Lotte Veronica Laurens.

Met een fascinatie voor Beckettiaans absurdisme, onderzoekt het werk hoe het voelt om in alledaagse situaties je voor te stellen wat er allemaal fout kan gaan, dat dat dan ook nog gebeurt en dat iedereen je dat dan ook nog kwalijk neemt.


-Not quite- maken was een onderzoek naar schrijven, decor ontwerpen en bouwen en regisseren, oh en toen ook nog spelen. Het was ook een onderzoek in doorzetten, vertrouwen en hulp durven vragen.


Afstudeervoorstelling met de acteurs klas.


Op festival gemaakt gaat de afstuderende acteurs klas in premiere met hun bewerking van ‘The Crucible’ van Arthur Miller onder regie van Jip Vuik.

De vormgeving word gedaan door Ylke Siemensma, Manon Verniers en Marte Morel. 

De laatste keer dat we met ons allen op de vloer staan, een groot spektakel voor een groot afscheid.Foto: Ies Maczmarek

Foto: Anouk Brands

Foto: Anouk Brands

Foto: Maarten Laup 

Wie rendert?


Lotte Veronica Laurens (2000, te Groningen) is afstuderend actrice.

Waar zij aan de opleiding begon als enthousiaste beweger heeft ze zich, in de studie jaren daarna, kunnen ontwikkelen in tekst toneel en een liefde gevonden voor repertoire en het schrijven van teksten. Ze houd van absurdisme en het emotionele communicatief maken.

In haar maken vind ze het belangrijk dat er nooit één waarheid is (never say never) en dat het toch zoeken naar dat antwoord theater maken is, voor haar dan. 

Eerder dit jaar liep zij stage bij Theater Mooiweer in de voorstelling ‘Scene’s uit een huwelijk’ Regie van Lynn Schutter en als performer bij NITE in Fall Failing.

Op festival gemaakt is ze te zien in ‘the crucible’ de voorstelling van de acteurs klas en in haar eigen werk -NOT QUITE-Foto: Ies Maczmarek