Lisa Zweerman

Actrice

Niet Gemaakt: Zus Van 

Ismene, zus van Antigone blikt terug op haar leven. Heeft ze de juiste keuzes gemaakt? Is ze geworden wie ze wilde worden? Of had ze het allemaal anders willen doen? 

 

Een grillige monoloog over afkomst en familieverhoudingen, en hoe die je leven kunnen beïnvloeden. 

 

Spel: Lisa Zweerman

Begeleiding: Jaap Spijkers

Tekst: Lot Vekemans

What's the state of your (he)art?

Terwijl ik in een stille straat met mijn gezicht in de zon wandel, dwaal ik met mijn gedachten af naar een herinnering. In mijn witte kostuum, op de krakende vloer in een prachtige zaal, spiek ik stiekem vanuit de coulissen de vloer op. Ik luister nog eens goed naar de tekst van mijn collega. Voor op een piano, temidden van het publiek, op nog geen meter afstand, zegt hij de woorden: ‘dit hier, gaat over echte mensen, van vlees en bloed. Over bakkers, loodgieters, bankdirecteuren, kamermeisjes, pubers. Het samen brengen van al die innerlijke stemmen. En dat ‘samen’ geeft een heel nieuw geluid dat naar het oneindige reikt.’ Het publiek glimlacht. Ik ook. Het gaat over ons. En even, in dat theater, zijn we allemaal samen. 

Dan schrik ik wakker uit mijn gedachten, terug in de realiteit. Hé? Ik knipper twee keer met mijn ogen. Ik zie geen verschil.

Website en grafisch design door David Westera >

"Ik probeer altijd iets van mezelf in mijn personage te leggen. Om een binnenwereld te laten zien moet ik zelf naar binnen gaan. Haar begrijpen. Van haar gaan houden. Ik speel vaak vanuit intuïtie. Iedere keer opnieuw die zoektocht aangaan, met je personage en met je medespelers, in het hier en nu, vind ik het allermooiste wat er is."

 

"Voor dat de wereld stil stond was dit de planning, nu is nog even de vraag of het doorgaat:

Na een succesvolle tour wordt de voorstelling Amadeus van De Theateralliantie in samenwerking met Het Nationale Theater en Opera2day op 12&13 september hernomen in Carré! En voor mijn tweede stage, Tonio, die nog speelde geldt: De voorstellingen van de tour van Tonio zijn voorlopig stilgelegd. Als de situatie het toelaat zullen de niet gespeelde voorstellingen alsnog worden ingehaald in juni!"

 

"Op de planning maar nu uitgesteld: draaien van een nieuwe speelfilm."


Lievelingskleur

Blauw 

Lisa Zweerman - AMADEUS (HNT)
Lisa Zweerman - AMADEUS (HNT)
Lisa Zweerman - TONIO
Lisa Zweerman - TONIO

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten