Lieve Fikkers

Performer

"Als performer laat ik mezelf op de vloer schipperen tussen mijn ongedwongen stoïcijn-zijn en het omarmen van mijn doordiepte broosheid."


"Eerlijkheid in het hoogste vaandel vooraan. Ik ben de zachte zoete prinses die

harder werkt dan de rooskleurigheid doet vermoeden. De rouwdouwer in het roze en de gabber die te laat is geboren."


Lievelingskleur

Roze

Niet Gemaakt:

to feel felt felt is de expositie die nu nog niet afgemaakt kan worden door hoe de wereld er op dit moment aan toe is. Het maakproces krijgt zodra het kan haar vervolg en dan zal dit werk alsnog geëxposeerd worden. Het is een expositie waarin de vrouw samen met het harde en geduldige werken van handarbeidtechnieken een speciale toonplaats krijgen.  

What's the state of your (he)art?

Oh my oh my...

State of mijn (h)art, het is bewogen, het is geschud, het ligt ondersteboven. Net zoals de rest van de wereld. Niet stil. Het ligt niet stil, laat het niet plat schieten! Het blijft pompen het blijft gonzen. Zowel in mijn hart als kunsten – elke keer opnieuw de schouders eronder, voor jezelf of voor een ander. Laat je eerlijkheid en het harde werken juist nu in de codetaal wereldstatus van COVID-19 flaneren op alle vlakken. Baal en wees verdrietig, je mag je mistroostig voelen voor wat het leven en de kunsten nu zijn. Maar enkel voor luttele seconden, of voor wat uren. Maar laat het niet langer duren. (T)Ja, Lieve Fikkers, probeer er niet in te verdwalen, niet in te verzinken. Het om te draaien, het van die andere kant te bekijken en We pakken door, We pakken op, We laten niets liggen en grijpen alles aan. Zodat straks de wereld weer op haar schoonvolste manier kan voortbestaan. Met alles wat wij te bieden hebben. Samen met elkaar. Laat je bang zijn / je angst hebben nooit overheersen. Hoop, hopen. En blijven ademen, altijd proberen te blijven ademen, gewoon rustig in en uit. Zonder pijn geen prestatie.

Lieve Fikkers & Giovanni Brand - WEL WOORDEN, GEEN DADEN
Lieve Fikkers & Giovanni Brand - WEL WOORDEN, GEEN DADEN
Afstudeervoorstelling WEL WOORDEN, GEEN DADEN door Fikkers in Brand (i.v.m. COIVD-19 wereldstatus tot nader order uitgesteld).
Lieve Fikkers - PEOPLE ON DIS PLAY
Lieve Fikkers - PEOPLE ON DIS PLAY
Scènefoto afstudeervoorstelling People on dis Play (februari 2020) gemaakt met Hélène Vrijdag, Romy Moons en Giovanni Brand, geproduceerd door Fashionclash en in coproductie met Zaal 3 en Via Zuid.
Lieve Fikkers - LOVELY & BUSY
Lieve Fikkers - LOVELY & BUSY
Scenografie van performance Lovely & Busy met Emma Buysse (Musica Sacra Festival, september 2019).

Website en grafisch design door David Westera >

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten