Performer

Tara Barendrecht

Tara Barendrecht

Het ogenblik, onbewaakt kreeg even de ruimte om te zijn en vervolgens in zichzelf te verdwijnen

Ik kom van een plek waar iedereen heel dicht bij elkaar is. En buiten, waar veel bomen zijn en het er groen is.
Mijn zusje leert me ontzettend veel. Zij is niet in de mogelijkheid om ver vooruit te denken, en geniet van veel kleins. Ze leert me hier te zijn en te ervaren wat zich hier op dit moment aanbiedt en daar dichtbij te zijn.
Te luisteren naar de situatie en te bevragen wat het nodig heeft en of het iets nodig heeft.
Zo ben ik ook dit afstudeerjaar ingestapt. Na te gaan waar ik behoefte aan heb, wat ik het liefste wil doen en dat is het volgende. Ik wil graag dichtbij mensen zijn en helpen waar mogelijk is, begeleiden, er zijn, dit jaar heb ik naast de toneelacademie een opleiding tot ashtanga yoga docent gevolgd, om zoiets eerlijks aan mensen aan te bieden voelt ontzettend juist.
Binnen het theater creƫer ik graag ontmoetingen, nu ben ik buiten het theater steeds meer vormen aan het vinden om dat te realiseren en daar word ik toch zo gelukkig van.

Wat beweegt je?

Het ogenblik, onbewaakt
kreeg even de ruimte
om te zijn en vervolgens
in zichzelf te verdwijnen

Wat mij fascineert en waar ik bij wil zijn is dat wat nu aan de hand is, nu nu nu. Wat zich op dit moment aanbiedt en hoe daar op in te gaan en in mee te bewegen. Ik wandel graag in het bos of bij de zee, het liefst als er ook veel wind is, de natuur is zo groots en overweldigend dat het je naar zich toe trekt, en je niets anders kan dan je aandacht daar naartoe te richten. En te luisteren. Dat is het misschien, bewust ergens bij zijn en alleen maar te hoeven luisteren en dan even meegaan om vervolgens weer door te waaien.