Performer

Tabor Idema

Tabor Idema

Ik vind de mens een beetje een sukkel.

Ik ben Tabor Idema, 23 jaar en ik kom uit IJmuiden. Na de vierjarige performance-bootcamp kijk ik er naar uit om te vliegen naar een nest waar ruimte is om te spelen met theatrale beelden die representeren hoe ik, ook maar een mens (geen vogel sorry voor de verwarring), de buiten en binnenwereld aan het ervaren ben. Ik hoop dat mijn werk herkenbaar is voor de toeschouwer, we leven tenslotte op dezelfde aardbol.

Wat beweegt je?

Ik vind de mens een beetje een sukkel. Het hele concept mens vind ik een beetje absurd. ‘We zijn op de maan geweest’ Huh? Maar ik ben niet op de maan geweest. Hoe verhoudt een mens zich tot zijn trots? Ik wil de mens graag als onbevangen wezen neerzetten in een ruimte die kan antwoorden en vragen stellen. Dat ziet er vaak uit als een ernstige slapstick.

Wat toon je op Festival Gemaakt?

Ein Schweigespiel is een voorstelling over beeldtaal, spreken en stilte. Soms schieten woorden te kort. Ook in deze ontmoeting, een ontmoeting waarin David en ik continue veranderen in vreemden, vrienden, vijanden en/of geliefden. Hierin kiezen we niet zelf wat we worden maar zijn het de theatrale vormen en de ruimte die ons zo positioneren waardoor we ons anders tot onze omgeving en elkaar verhouden. Waarschijnlijk schrijft David, medemaker/tegenspeler, weer totaal iets anders over het zwijgenspelletje.