Regisseur

Seppe Salomé

Seppe Salomé

Ik geloof graag dat iedereen een bad bitch is.

Ik ben altijd al een Disney-musical-kindje geweest. Ik zong een heel jaar ‘Part of Your World’ in blauwe jurkjes nadat ik de Kleine Zeemeermin had gezien. Sterker nog, tot ik aangenomen was op de Toneelacademie had ik nog nooit een professionele toneelvoorstelling gezien. Toch werd ik aangenomen en ontdekte ik in Maastricht mijn liefde voor alles dat theater is. Deze liefde leidde ernaar dat ik ook een jaartje muziektheater heb gestudeerd aan het Conservatorium van Rotterdam, Codarts, om daar dat zingende kindje te onderzoeken. Nu maak ik graag muziektheater en droom ervan de wereld met een muzikaal laagje te omwikkelen.

Wat beweegt je?

Ik geloof graag dat iedereen een bad bitch is en dat wil ik laten zien. In mijn werk vertrek ik uit het idee dat mensen in zichzelf mogen geloven. Met mijn muziektheater zoek ik een manier om zowel maatschappelijke en persoonlijke thema’s, zoals acceptatie en de zoektocht daarnaar, aan het daglicht te brengen. Hiervoor neem ik vaak popcultuur, drag, de queercommunity, clubleven en een random fascinatie voor Griekse mythologie als referentiekader, en zoek hedendaagse vertelvormen die het publiek meenemen in een nieuwe wereld. In de vaak lichte en speelse vorm is spelplezier en muzikaliteit voor mij het allerbelangrijkste. Epische beelden, gezongen teksten, en high fashion kostuums passeren dan ook vaak de revue.

Wat toon je op Festival Gemaakt?

HET ZEUSCOMPLEX is een theatraal popconcert over grootheidsdrang. We volgen Zeus, de oppergod, die zich een weg baant door mensen en wezens die van alles van haar verlangen. Samen met haar handlangers neemt ze ons mee in haar wereld. Ze is fierce, krachtig, onverslaanbaar. Haar kracht lijkt onmiskenbaar. Maar wat als niks minder waar is, en dit allemaal een mythe blijkt te zijn?