Acteur

Ezra Koppejan

Ezra Koppejan

De poging tot iets en het vraagteken. Dat inspireert me.

Als kind werd ik helemaal opgezogen door alles wat met film of theater te maken had. Er zijn video’s dat ik als vier jarige op de bank zit met rode wangen en waterige ogen, de mimiek op dat kleine gezichtje beweegt mee met het tv-programma Knofje. Opgezogen door de vertelling van verhalen. En na 18 jaar, mag ik zelf verhalen gaan vertellen. Want naast het spelen ligt mijn interesse ook bij het creëren van verhalen. Afgelopen heb ik jaar geprobeerd om alles nog te doen wat ik wilde leren met het vangnet van de Academie. Zo liep ik stage bij NTGent als dramaturge, bij De NWE Tijd was ik een residentie om een eigen stuk te schrijven en bij Oostpool speelde ik mee in de voorstelling Midzomernachtsdroom.

Wat beweegt je?

De poging tot iets en het vraagteken. Dat inspireert me. Ik bedoel eigenlijk proberen we allemaal maar wat. In de hoop dat je ergens komt. Dit erkennen en vastzetten in theater of tekst vind ik prachtig. Een volledige overgave tot iets waarvan je niet weet of het gaat lukken. Het niet weten, maar het toch doen.

Wat toon je op Festival Gemaakt?

Op Festival Gemaakt zal ik de tekst Tussen De Regels Gevallen voorlezen. Deze tekst ik heb geschreven tijdens mijn residentie bij de NWE Tijd, Tussen De Regels Gevallen is een monoloog waarbij de poging tot hulp zoeken centraal staat. Voor deze tekst heb ik met verschillende sociale hulpinstanties gesproken. Daarnaast is mijn persoonlijke verhaal erin verworven. Waarom dit verhaal? Omdat het soms zo verschrikkelijk moeilijk is om hulp te vragen.

Het beeld wat jullie zien is een scene beeld uit Midzomernachtsdroom in regie van Daria Bukviç. Daar speel ik Elfie. Een feestje om te spelen met alleen maar mooi en lieve mensen. Dat is trouwens de hele voorstelling, een groot feestje. Mocht het werkveld er altijd zo uit zien, word ik een zeer gelukkig mens.

Midzomernachtsdroom, foto: Joris van Bennekom

Foto: Joris van Bennekom