Acteur

Bob Ott

Bob Ott

Ik probeer poëzie te vinden in het grove.

Mijn naam is Bob Ott en ik studeer dit jaar af aan de acteursopleiding. Ik ben geboren in Spijkenisse en in mijn vrije tijd ben ik stukadoor.

Wat beweegt je?

Ik probeer po√ęzie te vinden in het grove. Of in ieder geval in dingen die het niet meteen al in zich hebben. Ik hou ervan als iets hards, grofs, simpels, lomps, ruws opeens iets zachts in jezelf aanraakt zonder dat je weet waarom en zonder dat je het had verwacht.

Ik hou van hoe we stom we allemaal zijn en dat we de hele tijd dingen fout doen door ze goed te willen doen. Hoe niemand het leven doorheeft en we allemaal maar wat aankloten. Ik wil zien en laten zien dat we best wel rare beestjes zijn, opgesloten in hele grote hoofden, en hoe je nooit eigenlijk echt iets kan doen aan wat je doet, omdat er anders wel iets voor gezorgd had dat je het niet deed.

Ik laat me troosten door het aankutten van de ander, omdat het me minder alleen maakt in mijn aangekut.

Wat toon je op Festival Gemaakt?

Ik studeer oa af met de voorstelling The Lonesome West. Het mooiste aan deze voorstelling is misschien wel dat ik het samen met m'n vriendjes mag maken en zo met hen een deel van de opleiding afsluit. Het is een ongelofelijk goed geschreven, tragikomisch stuk, waarin we als spelers geen enkele seconde niet in uiterste alertheid kunnen zijn. Ik vind het zo'n mooi stuk dat ik het eigenlijk niet durf te spelen. Aan de andere kant is het ook wel weer erg lekker om Valentijn de Jonge z'n huid vol te mogen schelden. Dus ja.