Laila Claessen is een performer en kunstenaar werkzaam op het gebied van theater, film en installatie. In haar werk streeft ze naar oprechtheid, waarvoor ze de grenzen van sociaal aanvaardbare eerlijkheid ongewapend opzoekt. Gehuld in een mix van zwarte humor, kinderlijke filosofie en metaforen die zichzelf in hele kromme bochten wringen op zoek naar betekenis, maakt ze gebruik van fantasie als een haast tastbaar materiaal. Verbeelding versmelt met zelfbewustzijn en vormt zich tot een cute but creepy, maar vooral ontwapenende mash-up waarin de toeschouwer wordt uitgenodigd zijn eigen spiegelbeeld op te duiken.

Concept & Spel: Laila Claessen & Lieke van der Vegt

Begeleiding: Anna Luka da Silva, Valentijn Byvanck & Peter Missotten

Techniek: Finn Borath

Kostuum: Nine van Weert

Mogenlijk gemaakt door: VIA ZUID

Met dank aan: Frank Spijkerman, Max Gruson, Nina Wilson, Jo van Laar, Marc Zwietink & Just van Bommel

CIRCLE OF LIES

"De zoektocht van een grens die zichzelf bij elke stap waarmee je hem tracht te naderen, telkens blijft verleggen.De grens waar realiteit over gaat in waanzin.

Sinds 2019 werken Laila Claessen en Lieke van der Vegt nauw met elkaar samen. In de voorstelling ‘Circle of lies’ onderzoeken ze de waarachtigheid van de Liefde, de horizon van het hart.

Lieke en Laila vertegenwoordigen hun eigen kijk op de liefde, uitvergroot en geabstraheerd. Narratief en beeldend. Lieke, de goedgelovige romanticus, de verheerlijker van het onzichtbare, probeert Laila met al haar zachtheid te overtuigen van haar waarheid. Deze pogingen mislukken, want Laila koestert het lege besef dat dit waarheid gevoel nooit helemaal te vangen is, en bagatelliseer de ambigue onoplosbare mensen vragen als een soort mechanisme om met pijn en teleurstelling om te gaan. Soms op abstracte wijze, ontvankelijk voor associatie  dan weer zeer duidend fantaseren ze zich met het publiek zo dicht mogelijk bij de horror van de realiteit."