Kato Cornil

Afstuderend Regisseur 

Wie rendert?


Kato Cornil (Antwerpen, 2000) studeert af aan de regieopleiding van de toneelacademie. Ze laat zich inspireren door de zinzoekende mens, en heeft een fascinatie voor melancholie en verveling. Haar stijl wordt gekenmerkt door humor, vaart en een enorme liefde voor taal.
De voorstellingen hebben een existentiële, volkse en soms duistere kant. 

Haar grootste drijfveer is het maken van de voorstellingen die ze zelf als tiener had willen zien. In haar werk zet ze publiek dan ook centraal, en vertrekt ze vanuit de vraag wat ze haar publiek kan bieden.Wat rendert?


‘Dit is alles' is een intieme, nostalgische voorstelling in open lucht. Op een ontwapenende, ietwat brutale manier vertelt de zwangere Cordelia Kenn haar verhaal aan haar ongeboren dochter, aan de hand van de dagboeken die ze als tiener bijhield. Onverbloemd, grappig en goudeerlijk.

Het stuk is een bewerking van het boek 'This is All', geschreven door Aidan Chambers in 2005. Het boek leest als een pleidooi voor het vertellen van verhalen, voor literatuur en poëzie. Als publiek maak je kennis met de gedichten die voor Cordelia belangrijk zijn, en met de vragen aan de 89-jarige auteur die het adapteren van het boek opwierp. Want wie kan wiens verhaal vertellen?

Deze coming of age voorstelling is een monoloog met live muziek, met een grote knipoog naar de jaren 2000. Voor alle meiden van zestien, en iedereen die voor even een meid van zestien zou willen zijn.Regie: Kato Cornil

Spel: Teuntje Post, Raaf Lopes Cardozo 

Muziek: Raaf Lopes Cardozo 

Dramaturgie: Sofie Delrue 

Begeleiding: Maria Kraakman

Poster: Sasha Kurensky

Tekst: Kato Cornil, Sofie Delrue (naar 'This is All' van Aidan Chambers)Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Sasha Kurensky 

Foto: Varenka Theunissen