Jim Buskens (NL, 1996) behaalde in 2016 zijn propedeuse aan dansacademie Codarts in Rotterdam, waarna hij zijn opleiding vervolgde aan de Toneelacademie in Maastricht. Hier zal hij in 2021 afstuderen van de Performance opleiding.
Momenteel is hij als danser te zien in de nieuwe creatie van Jan Martens.

Jim maakt werk waarin het lichaam in beweging altijd het vertrekpunt is. Zijn werk bestaat uit kwetsbaar eerlijke, sterk beeldende fysieke performances met een heldere vormentaal. Jim ́s werk is tijdens zijn studie aan de Performance opleiding in Maastricht steeds fysieker en choreografischer geworden. Deze ontwikkeling heeft hij intensief en verdiepend onderzocht tijdens zijn residentie bij Dansgezelschap SALLY, waar hij samen met Manouk Pluis zijn eerste afstudeervoorstelling SKIN maakte. Onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam maakt hij in samenwerking met Just van Bommel zijn tweede afstudeervoorstelling.

Concept: Jim Buskens
Performance: Jim Buskens & Manouk Pluis

Muziek: Mina Caputo

Tekst: Kate Tempest

Techniek & Lichtontwerp: Roel Leenders

Advies: Lara van Lookeren

Posterbeeld: Sara Schoon

Met dank aan: SALLY dansgezelschap Maastricht

SKIN

"SKIN is a performance in which two bodies attempt to transcend their innate physical characteristics and merge into one new, alternative body. SKIN is the researchresult of a physical search of two bodies that plea for more fluidity within the gender spectrum."