Isa Kasten 

Afstuderend Scenograaf en Kostuumontwerper 

wie rendert? 


Ik ben Isa (zij/haar), 25 jaar oud en studeer scenografie en kostuumontwerp.

Voor mij biedt theater de mogelijkheid om een ruimte te creëren waarin je op een speelse en soms humoristische manier met jezelf bezig kunt zijn. Als kunstenaar vind ik het cruciaal om zowel mezelf als mijn werk onder de loep te nemen om verandering teweeg te brengen. 

Daarom ben ik ook erg geïnteresseerd in collectief werken en blijf ik graag in wisselwerking met iedereen uit mijn team.

Mijn stijl  wordt omschreven als: 

Het afgelopen jaar heb ik me vooral gericht op het integreren van geur in mijn werk en heb ik veel onderzoek op dat gebied gedaan. Ik hoop me hier in de komende tijd nog verder in te kunnen verdiepen tijdens mijn studie.Wat rendert? 


Op het festival kunnen jullie al mijn werk van het afgelopen studiejaar zien. Dit omvat verschillende projecten die allemaal worden tentoongesteld in het Theater van het Vrijthof waar ik het de rest van mijn klas tentoonstel. 

In het begin van het jaar ben ik begonnen met het onderzoeken en schrijven van een essay over het gebruik van geur in performances. Daarna heb ik mijn energie gestoken in mijn ontwerp project "Peer Gynt-Henrik Ibsen", waarbij ik ook olfactorische elementen heb toegevoegd. Jullie kunnen mijn maquette en geurontwerpen voor kostuums bekijken. 

Tijdens mijn installatieproject "Ocean Breeze - The Authentic Shell of the Ocean" onderzocht hoe het gevoel van de zee commercieel wordt misbruikt, wat resulteerde in de bouw van een zeep pop-up winkel.

Begin 2024 was ik in Ludwigsburg, Duitsland, waar ik een voorstelling heb vormgegeven die draait om het bestaan van vrouwelijke figuren in de oudheid, allemaal in relatie tot één man: Agamemnon. Het stuk, genaamd "AGAMEMEMNOMNOMNOM VIER FIERCE FLINTA*S FUTTERN IHRE VÄTERBOYFRIENDSABUSER ZUM DESSERT", is volledig van hun hand en zij vechten voor hun bestaan zonder mannen. Dit Duitstalige stuk is ook te bewonderen op het festival en belooft een krachtige ervaring te worden.


"AGAMEMEMNOMNOMNOM VIER FIERCE FLINTA*S FUTTERN IHRE VÄTERBOYFRIENDSABUSER ZUM DESSERT", is in het Duits