Evalinde Lammers

Actrice

"Ik studeer af als makend actrice. Waar mogelijk heb ik de afgelopen jaren naast het basis acteer curriculum regie en performance vakken gevolgd. 

Ik maak voornamelijk analoge voorstellingen waarin ik hart en hoofd probeer te verenigen.

Wat ik maak verschilt enorm van vorm maar heeft gemeen dat het is opgebouwd als een spinnenweb. Via meerdere wegen probeer ik bij de kern van een onderwerp te komen. 

Er is altijd een vorm van strijd aanwezig in mijn voorstellingen: zei het ikzelf en mijn uithoudingsvermogen in VEI, een monoloog met mijn rechtervoet. Of de strijd ligt bij mijn publiek in MUUR, een escaperoom over vrijheid.

Ook als maker blijft spelen een belangrijk onderdeel van mijn werk. 

Ik speel graag."


Lievelingskleur

lichtblauw

Niet Gemaakt: Puinhoop

Afstudeervoorstelling Puinhoop gebaseerd op het stuk PUIN van Dennis Kelly. 

Puin is een magisch realistisch stuk over broer en zus Michael en Michelle die samen(of in ieder geval tegelijkertijd) hun traumatische jeugd proberen te verwerken. 

 Puinhoop was mijn eerste regie poging. Met de nadruk op poging. Ik liep gedurende het proces behoorlijk tegen het repetoire aan. Hoe maak ik dit verhaal mij/de acteurs eigen? En is dit eigenlijk wel wat ik wil vertellen? 

 Vooral in de dialogen heb ik het gevoel te hebben kunnen raken waar ik naar opzoek was: Een speelse wereld waarin fantasie, voor de getraumatiseerde kinderen, zowel bevrijdend als blootleggend werkt. 

We hebben PUINHOOP nog net op de valreep 1x kunnen spelen. De laatste voorstelling van de 5 centimeter maatschappij. De laatste twee voorstellingen hebben we helaas moeten aflassen, we zijn nog opzoek naar een ander moment om ze te kunnen spelen! 

What's the state of your (he)art?

Ik voel ons een regenworm. Een regenworm heeft tien harten daarom leeft hen verder als je hen in stukjes hakt. Hoeveel harten heeft de kunstsector? Wereldwijd worden regenwormen uitgezet om de bodemstructuur te verbeteren. Ik kan niet wachten om te zien welke gangen wij zullen graven. Hoe we alles wat bestaat om zullen vormen tot vruchtbare aarde. Hoe we door het trillen van de bodem, het tikken van de regen, kronkelend boven zullen komen en naar de mensen zullen roepen: MOET JE EENS VOELEN OP WAT VOOR GROND JE STAAT! 

Evalinde Lammers - VEI
Evalinde Lammers - VEI
Evalinde Lammers - PUINHOOP
Evalinde Lammers - PUINHOOP
Evalinde Lammers - Charlotte
Evalinde Lammers - Charlotte

Website en grafisch design door David Westera >

Langzaam opent zich het inzicht dat het licht vanbinnen is wat die wisseling geeft van tinten