Eva van Kleef (1998) is een Maastrichtse theatermaakster. Eva’s werk wordt gekenmerkt door een sterk bewustzijn van actualiteit, het gebruik van hedendaagse tekens als theatrale middelen en het streven naar een zo groot mogelijke toegankelijkheid. Ze maakt theater voor jong en oud, voor de ervaren en minder ervaren toeschouwer. Met hedendaags taalgebruik bouwt ze de brug tussen repertoire en het nu, met humor als universele verbindingsfactor. Haar voorstellingen zijn esthetisch gestileerd en muzikaal, ook hier is een bewustzijn van tijd zichtbaar. Haar verhalen gaan over menselijk gedrag en hoe de mens graag gezien wilt worden. Ze prikt door menselijke maskers heen, door ze juist zichtbaar te maken.

Geinspireert op het boek "The Virgin Suicides van Jeffrey Eugenides

Regie: Eva van Kleef

Tekst: Randa Peters & Eva van Kleef

Dramaturgie: Sophie Cohlen

Spel: Abe Dijkman, Armand Rosbak & Sebastián Mrkvçka

Muziek: Charles Ortjens

Decor: Roel Leenders

Kostuum: Valerie Pos

Begeleiding: Charli Chung

Producent: Het Laagland

Co-producent: Via Zuid

SUICIDE SISTERS

"Soms gebeurt er iets in een mensenleven dat zo groot is dat het alle andere gebeurtenissen overstijgt. Een ontmoeting of een liefde of zoiets. Maar wat als die herinnering eindigt in zo’n groot drama, dat het eigenlijk niet te bevatten is?

Drie vrienden komen samen om over hun herinneringen aan de zusjes Lisbon te vertellen. De jongens praten over saaie docenten, flügelflesjes, de magie van menstruatie, skere chips op alcoholloze feestjes, verliefdheid, vriendschap, dat Waylon heel erg nep is én… Oh, laat maar. Dáár gaan we het niet over hebben, toch?

Suicide Sisters is een coming-of-age verhaal waarin levenslust en de dood lijnrecht tegenover elkaar komen te staan."In deze voorstelling komt het onderwerp zelfdoding aan bod. Dit kan voor sommige mensen confronterend zijn. Overleg bij twijfel met je hulpverlener voordat je komt kijken. Heb je zelf gedachten over zelfdoding? Bel naar 113 of 0800-0113 of kijk op 113.nl voor hulp.