Blikopeners zijn niet enkel metalen dingen waar je een biertje mee open klikt, het zijn de werken, de kunstenaars, de ruimtes waar beweging ontstaat.? Ik (Doris Vervuurt) zie het kunstenlandschap als een speeltuin die ik bloedserieus neem, waarin het spelen het ene moment makkelijker gaat dan het andere. Het liefst laat ik de blik van de toeschouwer voor een ogenblik ontsnappen aan de conventies van alledag, zo wil ik mijn publiek uitnodigen in een tussenwereld. Een wereld waarin ik telkens weer de aangeleerde, voorbedachte grenzen van zowel mijn eigen verbeelding als die van de toeschouwer poog op te rekken. Mijn installaties en voorstellingen zijn ruimtes die een blik werpen op het magische mysterie van dit absurde bestaan. In de hoop dat in die gemiddelde 50 minuten waarin het publiek, de performer en ik in de zaal zitten, er onopgemerkt of luidkeels een kleine perspectiefwisseling plaatsvindt. Dat is voor mij genoeg. 

Regie: Doris Vervuurt
Acteurs: Reneé de Graaff, Ezra Koppejan, Rick van der Steen & Isadora Tomasi

Componist: Mees Vervuurt

Geluisontwerp: Barend Spaan

Productie: Zita de Vos

HOWL

"Een lamp, een vloer, licht. Een mondhoek krult omhoog, gekuch. Er knippert, een oog, mensen zitten in de zaal. De een trekt een jas recht, de ander verschuift, er loopt een performer langs, knikt, lacht, stapt met eerst de ene voet, daarna de andere, het podium op. Schoenen stappen, een hand beweegt, iemand joelt, zwaait, donker.? 
 

HOWL is een tragikomische performance over zijn of niet zijn, to be or not to be, want dat is natuurlijk de vraag. Onder het aanwezige oog van de toeschouwer, het publiek, zwervend onder een spotlight onderzoeken vier jonge mensen de zekerheid van hun bestaan. In de herhalende zin van het woord blijft enkel de vraag plakken en naar mate de tijd verstrijkt duikelen de jongelingen in een draaiende kolk waarin ze steeds verder afwezig raken van de concrete realiteit."