Anne Meffert maakt theater en documentaires. Pluist problematische persoonlijke taboes uit en onderzoekt die op de vloer met het publiek erbij. Houdt ervan om mensen zo goed mogelijk te leren kennen. Wil alles weten van alles en iedereen en de spannendste bevindingen direct met het publiek delen. Werkt graag met film, geluid, beeldende kunst, mensen.

jmeffert@kpnmail.nl

Concept & Regie: Anne Meffert

Spelers: Gitty Pregers, Edwin Klazinga, Ayla Satijn, Pien Trieling & Jelmer Verheij

Componist & Violist: Annabel Schouten

Vormgever: Ruben Arents

Artistieke Coach: Benjamin Moen

Producent: Fashionclash

Co-producent: VIA ZUID

Met dank aan: Brand Cultuurfonds Limburg, Apollo fonds & Toneelacademie Maastricht

De dikke buiken voorstelling

"If only my belly was made of gold is een fysieke theater performance over de dikke buik.

Hoe dik?  Dikker dan de buiken van de paspoppen die u afgelopen week in de etalage zag.


Zou u de buik van Pien kunnen omschrijven? vraagt Edwin aan de moeder van Pien.


In het begin van de performance luistert u mee naar de intieme verhouding tussen de performers en hun opvoeders. Langzaam krijgt u zicht op hoe we ons een beeld vormen van elkaar en wat voor invloed we op elkaar hebben. Hoe worden we mens in de complexe relatie van kijken en bekeken worden?


Denkt u dat u ooit nog anders naar de dikke buik kunt kijken, zonder te denken: lelijk? vraagt Ayla aan de vader van Gitty.


De dikke buiken van de vijf performers transformeren in het tweede deel van de voorstelling van omstreden extra-vetopslagen naar kunstobjecten, dynamische lappen vel en muziekinstrumenten. Naar opslagplekken vol pluis en emotionele apparaten. Een violist (zonder dikke buik) begeleidt hen."