Mijn naam is Amy Rombout en ik studeer dit jaar af aan de acteursopleiding. De afgelopen jaren heb ik geprobeerd zoveel mogelijk verschillende dingen te spelen en maken, omdat mijn interesse vrij breed is en ik nieuwsgierig ben naar (bijna) alles. Na school zou ik heel graag een eigen comedy achtige serie maken, een beetje ‘The Office’ achtig of a la Joardy. Daarnaast wil verder werken aan een trilogie ‘Schaduwvrouwen’. ‘Camille,’ (over Camille Claudel) wat ik op school maakte afgelopen jaar was hiervan het eerste deel (samen met Emma van den Elshout) maar we willen graag meer kunstenaressen die leefden in de schaduw van hun man belichten in deze trilogie.

Door: Carly Wijs, Maaike Somers, Julien Lewkowicz, Marie-Christine Verheyen, Isabel van der Linden, Amy Rombout, Olivier de Vos, Jana van Brussel, Eva Michiels, Bas van Hoeck, Syd Godts.


Dank aan: RITCS Brussel, Toneelacademie Maastricht, Theatre Nationale de Bretagne, Ernest Mathijs, KVS Brussel

12th of March

"In '12th of March' is de integrale registratie te zien van eigen werk, gebaseerd op 'Sois Belle et Tais Toi' van Delphine Seyrig en het werk van Luis Bunuel. Drie toneelscholen uit Rennes, Brussel en Maastricht zijn samengekomen om onder leiding van Carly Wijs iets te maken rondom actuele thema's. Gezien de pandemie zullen we voor een lege zaal moeten spelen. Daarom werken wij met 5 documentairemakers samen, eveneens van het RITCS in Brussel, om te onderzoeken hoe de media van fictie en realiteit kunnen samenkomen en hoe wij als afstuderende acteurs een poging wagen om publiek nu op een andere manier te benaderen. De documentaire volgt nog, maar nu alvast de registratie van het eindwerk."

De acteurs studeren samen af met de voorstelling: DIEVEN, klik HIER om naar de voorstellingpagina te gaan