Ik (Aline Cornelissen) hou van verhalen, met een rode allegorische draad en een dikke saus aan verbeelding en absurditeit. Als ik zelf maak werk ik vanuit wat in mij leeft, waarvan ik voel dat ik het wil vertalen naar een taal van muziek, beeld en poëzie. Het meest magische gebeurt wanneer het lukt om de werkelijkheid via de verbeelding beter te kunnen begrijpen.

Ik geloof in een universele theatertaal voor volwassenen en kinderen. Ik doe telkens een poging mezelf te ontwapenen, ontdoen van een matuur korset en terug kind te worden in de verwondering.

Als actrice word ik blij van een stevige tekst met zodanig veel tragiek dat men niet anders kan dan lachen, met tranen in de ogen. 

Tekst & Spel: Aline Cornelissen
Muziek: Ivar van de Walle & Wieger Meulenbroek

Scenografie & Costuum: Sara Schoon

Spelcoach: Lukas Bulteel

Conceptcoach: Jellie Schippers

Schrijfcoach: Pauline Mol

Eindregie: Joost Horward

Wanneer de regen komt

"Een meisje probeert haar herinneringen op te tekenen, opdat ze niet zou vergeten. Samen met haar muzikanten en een gigantisch schildersdoek doet ze ook nu opnieuw een poging.


Wanneer de regen komt is een muzikale monoloog voor jong en oud over afscheid nemen. Over hoe wij  met de tijd en de dingen mee veranderen.  Niets wordt ooit nog zoals het was. We hebben hooguit de herinnering en de poging."

De acteurs studeren samen af met de voorstelling: DIEVEN, klik HIER om naar de voorstellingpagina te gaan